Știri

#EuropeDay 2022: încheierea Conferinței privind viitorul Europei și Anul european al tineretului

La 29 și 30 aprilie, Conferința privind viitorul Europei s-a reunit pentru ultima dată în sesiune plenară, aprobând un set de 49 de propuneri detaliate care acoperă o gamă largă de subiecte. 

Este deznodământul unei călătorii excepționale care a durat un an și care a constat în discuții, deliberări și colaborări ale cetățenilor din întreaga Europă cu privire la acea Europă în care își doresc să trăiască. Un comunicat de presă va fi disponibil în curând aici.

Următorul moment important va fi la Strasbourg, la 9 mai, când marcăm aniversarea Declarației Schuman, care a pus bazele a ceea ce este acum Uniunea Europeană. Având în vedere agresiunea militară nejustificată a Rusiei față de Ucraina, Ziua Europei 2022 este un moment cu atât mai important de reafirmare a angajamentului nostru față de pace, o ocazie de a ne exprima unitatea și solidaritatea cu Ucraina și poporul ucrainean și de a apăra valori universale precum libertatea și democrația într-o ordine mondială bazată pe norme.

Întrucât Anul european al tineretului 2022 îi aduce pe tinerii europeni în centrul atenției, iar Conferința privind viitorul Europei a amplificat vocea cetățenilor, data de 9 mai va fi un moment oportun pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă europenii în prezent.

După ultima sesiune plenară care a avut loc în acest sfârșit de săptămână, un raport care prezintă rezultatele conferinței le va fi prezentat președinților Parlamentului European, Consiliului și Comisiei de Ziua Europei, la Strasbourg. Cu ocazia Zilei Europei, instituțiile UE îi invită pe toți cei interesați să participe la o gamă largă de activități, online și fizic în diverse locuri atât din statele membre, cât și din întreaga lume. Instituțiile se vor putea vizita sâmbătă, 7 mai, la Bruxelles, luni, 9 mai, la Luxemburg și duminică, 15 mai, la Strasbourg. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început