Știri

Europenii discută online în 24 de limbi străine. Și funcționează!

Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni din cadrul Conferinței privind viitorul Europei – acest unic și amplu exercițiu de democrație participativă desfășurat în perioada 2021/2022 – intră în a doua etapă, acum, în luna noiembrie.

Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni din cadrul Conferinței privind viitorul Europei – acest unic și amplu exercițiu de democrație participativă desfășurat în perioada 2021/2022 – intră în a doua etapă, acum, în luna noiembrie: două grupuri de aproximativ  200 de europeni s-au întrunit începând cu luna noiembrie în cadrul unui eveniment cu desfășurare exclusivă online și au discutat în 24 de limbi străine despre viitorul Europei. O premieră mondială – care chiar a funcționat!!

Reacțiile participanților au fost foarte bune: mulți dintre membrii grupurilor și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a putea participa la un astfel de proces, atât de important, și au avut cuvinte de laudă pentru reușita unui astfel de eveniment, foarte complex din punct de vedere tehnic. 94% dintre participanții grupului 2 au răspuns că sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți la întrebarea „cât de mulțumiți sunteți până acum de rezultatele întâlnirilor?”.

Cetățeni aparținând tuturor categoriilor sociale, din toate statele membre ale UE, selectați în mod aleatoriu, au discutat, timp de 2,5 zile, despre diverse idei cu scopul de a formula linii directoare pentru recomandările finale care vor fi avizate în cadrul plenarei acestei Conferințe, pe care o vor urmări și instituțiile europene. În perioada 5-7 noiembrie, aproximativ 200 de europeni au dezbătut împreună o serie de  subiecte referitoare la munca în Europa, o economie a viitorului, o societate justă, educația în Europa, precum și la transformarea digitală care trebuie să fie etică și sigură. În perioada 12-14 noiembrie, alți circa 200 de europeni s-au concentrat pe democrație și valorile acesteia, pe statul de drept și securitate. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început