Știri

Faceți cunoștință cu UFI: codul care reunește informații despre produsele care conțin substanțe chimice nocive

Ideea codului UFI este simplă. Este un identificator unic de formulă, compus din 16 caractere, care reunește informații despre produs, utilizările acestuia, ingrediente și toxicitate.

În caz de expunere accidentală, a dumneavoastră sau a unui membru al familiei, la un produs care conține substanțe chimice nocive, în majoritatea cazurilor, primul punct de contact este un centru de informare toxicologică sau unitatea medicală de urgență.

În anii trecuți, centrele de informare toxicologică au estimat că în 40 % dintre apelurile primite au întâmpinat dificultăți în a identifica rapid și corect produsul implicat, ceea ce a determinat recomandarea unui tratament excesiv de precaut.

Prin urmare, începând din ianuarie 2021, atunci când solicitați sfaturi medicale în UE, vi se poate solicita codul UFI pe care îl găsiți pe eticheta anumitor produse chimice de zi cu zi.

Ideea codului UFI este simplă. Este un identificator unic de formulă, format din 16 caractere, care reunește informații despre produs, despre utilizările acestuia, despre ingrediente și despre toxicitate. Având codul la îndemână, este mai ușor și mai rapid pentru operatorii din centrele de informare toxicologică să vă ofere sfaturi, dumneavoastră sau medicului dumneavoastră, cu privire la tratamentul corect, dacă este cazul.

Unde se găsește codul UFI pe etichetă?

Ambalajul poate avea orice formă și orice dimensiune. Prin urmare, codul UFI nu va fi plasat întotdeauna exact în același loc pe eticheta fiecărui produs. Codul UFI trebuie să fie însă întotdeauna clar vizibil pe produs, lângă marcă sau numele comercial ori lângă informațiile despre pericole, care conțin, de exemplu, pictograme și sfaturi pentru folosirea produsului în condiții de siguranță.

Codul UFI poate să apară chiar direct pe produs sau pe un autocolant, dar, în orice caz, niciodată pe fundul ambalajului. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început