Știri

Finanțare durabilă: Comisia ia măsuri suplimentare de stimulare a investițiilor pentru un viitor durabil

Comisia a prezentat ieri, 13 iunie, un nou pachet de măsuri pentru a valorifica și consolida bazele cadrului UE privind finanțarea durabilă.

Tranziția către o economie durabilă și neutră din punct de vedere climatic până în 2050 oferă noi oportunități pentru întreprinderile și cetățenii din UE. Multe întreprinderi și mulți investitori s-au angajat deja în această direcție, ținând cont de volumul tot mai mare al investițiilor durabile. Cu toate acestea, întreprinderile și investitorii se confruntă, de asemenea, cu o serie de provocări în această tranziție, în special în ceea ce privește respectarea noilor cerințe în materie de informare și raportare.

Prin urmare, obiectivul pachetului prezentat astăzi este de a garanta că acest cadru al UE privind finanțarea durabilă continuă să sprijine întreprinderile și sectorul financiar, încurajând în același timp finanțarea privată a proiectelor și tehnologiilor de tranziție. În mod specific, Comisia adaugă astăzi activități suplimentare la taxonomia UE și propune noi norme pentru furnizorii de ratinguri MSG (de mediu, sociale și de guvernanță), care vor spori transparența pe piață pentru investițiile durabile. Acest pachet de măsuri urmărește să garanteze faptul că actualul cadru de finanțare durabilă este adaptat pentru întreprinderile care doresc să investească în tranziția lor către durabilitate. De asemenea, acesta are drept scop să faciliteze utilizarea cadrului de finanțare durabilă, continuând totodată să contribuie în mod eficace la obiectivele Pactului verde european.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început