Știri

Greta Thunberg cere eurodeputaților să arate leadership în domeniul climatic

Greta Thunberg și eurodeputații de la comisia pentru mediu au discutat miercuri despre legislația UE privind schimbările climatice.

Activista în domeniul climei a fost la Parlament pentru a discuta despre legea privind climatul, o propunere care dorește ca UE să se angajeze pentru neutralitatea climatică până în 2050.

În discursul pe care l-a ținut în fața comisiei, Greta Thunberg a criticat propunerea, spunând că nu este suficientă. „UE trebuie să conducă pe acest drum. Aveți obligația morală de a face acest lucru și aveți o oportunitate unică, economică și politică, de a deveni un lider real în domeniul climatului. Ați declarat că ne aflăm în mijlocul unei urgențe climatice și de mediu. Ați spus că această amenințare este existențială. Acum trebuie să dovediți că chiar credeți acest lucru”, a spus ea.

Este esențial să urmați „o cale bazată pe știință. Orice altceva reprezintă un abandon. Această lege privind climatul este un abandon, deoarece natura nu negociază și nu poți face un pact cu fizica”, a mai spus Greta Thunberg.

Știre și imagine preluate de la Parlamentul European

Articole similare

Butonul înapoi la început