Știri

Incendii: UE mobilizează avioane și echipe de pompieri suplimentare pentru Grecia

În contextul în care în regiunea Alexandroupolis-Feres din Grecia au avut loc noi incendii, UE trimite două avioane rescEU de stingere a incendiilor, găzduite de Cipru, și o echipă de pompieri români prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

În total, în prezent în Grecia ar trebui să mai sosească încă 56 de pompieri și 10 vehicule. În plus, o echipă de pompieri la sol trimisă în prealabil de Franța este deja prezentă în Grecia în cadrul planului UE de pregătire pentru sezonul de incendii forestiere.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Grecia s-a confruntat deja, de departe, cu cea mai dificilă lună iulie din 2008 încoace în ceea ce privește incendiile forestiere. Zona arsă este mai mare, iar incendiile sunt mai intense și mai violente, distrugând o suprafață mai mare decât înainte. Incendiul din Alexandroupolis-Feres a distrus deja locuințe și a dus la evacuarea a opt sate. Răspunsul rapid al UE este, din nou, esențial și le mulțumesc Ciprului și României pentru că i-au ajutat pe pompierii greci care acționează deja pe teren.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început