Știri

Incluziune pentru toți: Comisia prezintă Planul de acțiune privind integrarea și incluziunea pentru perioada 2021-2027

Comisia a prezentat ieri, 24 noiembrie, Planul de acțiune privind integrarea și incluziunea pentru perioada 2021-2027. Planul de acțiune promovează incluziunea pentru toți, recunoscând contribuția importantă pe care și-o aduc migranții la UE și eliminând obstacolele de natură să împiedice participarea și incluziunea în societatea europeană a persoanelor cu profil de migrant, de la nou-veniți la cetățeni. La baza acestui plan stă principiul potrivit căruia integrarea incluzivă necesită eforturi atât din partea individului, cât și din partea comunității-gazdă. Planul stabilește noi acțiuni care valorifică realizările planului de acțiune anterior, din 2016.

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: „Incluziunea este întruchiparea modului de viață european. Politicile de integrare și de incluziune sunt vitale pentru nou-veniți și pentru comunitățile locale; acestea contribuie la dezvoltarea unor societăți bazate pe coeziune și a unor economii puternice. Orice persoană care are dreptul de a se afla în Europa ar trebui să aibă acces la instrumentele care îi sunt necesare pentru a-și valorifica pe deplin potențialul și pentru a-și asuma drepturile și obligațiile care ghidează Uniunea Europeană.”

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat: «Migrantul este „unul de-al nostru”, nu „unul de-al lor”. „Fiecare dintre noi are un rol de jucat în asigurarea coeziunii și a prosperității societăților noastre. Integrarea și incluziunea înseamnă că vocea comunităților de migranți se face auzită și că ne asigurăm că fiecare persoană se poate bucura de drepturile sale, indiferent de mediul din care provine. Integrarea incluzivă înseamnă că oferim aceleași instrumente și sprijinul necesar pentru contribuția la societate, astfel încât migranții să își poată valorifica pe deplin potențialul, iar societățile noastre să beneficieze de forța și de competențele lor.»

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început