Știri

Industria europeană de apărare: Comisia salută acordul politic privind sprijinul pentru întărirea capacităților de producție a munițiilor și rachetelor

Comisia salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene în legătură cu Regulamentul privind sprijinirea producției de muniții (ASAP), cu un buget de 500 de milioane EUR.

ASAP va garanta că UE își poate mări în mod eficient capacitatea de producție de muniții și rachete. Datorită ASAP, industria de apărare a Uniunii va fi în măsură să producă mai mult și mai rapid, deoarece regulamentul propus va consolida producția industrială de-a lungul lanțurilor de aprovizionare cu muniție și rachete din UE. Este vorba despre un răspuns direct la apelul Consiliului European din martie de a livra urgent Ucrainei muniție și, dacă este necesar, rachete și de a ajuta statele membre să își reconstituie stocurile prin introducerea unor măsuri specifice.

Sprijinul financiar de până la 500 de milioane EUR se va acorda sub formă de granturi pentru diverse tipuri de acțiuni care contribuie la eforturile industriei europene de apărare de a-și mări capacitățile de producție și de a elimina impedimentele identificate. De exemplu, ASAP ar putea sprijini extinderea sau modernizarea liniilor de producție existente, crearea de noi linii, precum și planurile de reafectare a muniției vechi, de securizare a lanțurilor valorice și de remediere a lacunelor în materie de competențe.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început