Știri

Informare de presă – Participare la conferința internațională Tehnologii emergente/Inteligență artificială pentru transformarea afacerilor

În 23 aprilie 2024, Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România, a participat la conferința internațională Tehnologii emergente/Inteligență artificială pentru transformarea afacerilor.

În 23 aprilie 2024, Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România, a participat la conferința internațională Tehnologii emergente/Inteligență artificială pentru transformarea afacerilor, organizată de Camera de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Moldova.

Oferind perspectiva Uniunii Europene asupra dezvoltării și utilizării responsabile a tehnologiilor de inteligență artificială (IA) și big data în UE și în România, Mara Roman a subliniat importanța dialogului între sectorul public și privat în utilizarea acestor tehnologii pentru a stimula inovația și mediul de afaceri.

Dezvoltarea unei IA centrate pe om în beneficiul cetățenilor și al afacerilor din Europa reprezintă prioritate politică urmărită de Comisia von der Leyen. Comisia își propune ca tranziția digitală să funcționeze pentru oameni și mediul de afaceri, facilitând în același timp atingerea obiectivului unei economii neutre din punct de vedere climatic până în 2050. Aceste două tranziții – verde și digital – merg mână în mână, iar una nu este sustenabilă fără cealaltă, a spus Mara Roman.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început