Știri

Înscrieri deschise pentru Premiile Europene pentru Patrimoniu-Premiile Europa Nostra 2024

A fost deschisă sesiunea de înscriere la Premiile Europene pentru Patrimoniu-Premiile Europa Nostra 2024.

Cei mai inspirați arhitecți, meșteșugari, experți în patrimoniul cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private și comunități locale au acum o nouă șansă de a fi recunoscuți pentru realizările lor!

Premiile identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural material și imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, sporesc gradul de conștientizare și apreciere publică a patrimoniului cultural al Europei și încurajează alte inițiative excelente prin puterea exemplului.

Aceste premii recunosc realizările în domeniul patrimoniului cultural din întreaga Europă, grupându-le în 5 categorii principale:

  1. Conservare și reutilizare adaptivă
  2. Cercetare
  3. Educație, formare și competențe
  4. Implicarea și sensibilizarea cetățenilor
  5. Campioni ai patrimoniului

Vor fi premiate 30 de realizări deosebite de patrimoniu din toată Europa. Dintre aceștia, până la cinci câștigători vor primi un „Grand Prix” de 10.000 euro. Un câștigător va primi, de asemenea, Premiul Publicului în valoare de 10.000 EUR, în urma unui vot online gestionat de Europa Nostra, vocea europeană a societății civile angajată în conservarea patrimoniul cultural.

Premiile pentru Patrimoniul European-Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de Comisia Europeană și sunt organizate de Europa Nostra cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Premiile au adus beneficii majore câștigătorilor, cum ar fi o expunere (inter)națională mai mare, un număr crescut de vizitatori și finanțare ulterioară.

Depuneți-vă candidatura și împărtășiți-vă poveștile de succes în întreaga Europă!

Pentru mai multe informații și înscrieri online:  www.europeanheritageawards.eu

Data limită pentru înscrieri: 13 octombrie 2023

Europa Nostra va găzdui două webinarii „Cum să pregătești o aplicație pentru Premiile Europene pentru Patrimoniu-Premiile Europa Nostra 2024″ (pe aceeași temă și cu același conținut) la următoarele date:

– miercuri, 30 august 2023, între orele 17:00  – 18:00 CEST. Înregistrează-te aici.

– vineri, 15 septembrie 2023 între orele  10:00 – 11:00 CEST. Înregistrează-te aici.

Webinariile sunt gratuite, dar înregistrarea este obligatorie.

Articole similare

Butonul înapoi la început