Știri

Inundațiile din Libia: UE mobilizează asistență de urgență prin intermediul mecanismului său de protecție civilă

În urma solicitării de asistență internațională adresate ieri de Misiunea Permanentă a Statului Libia biroului ONU de la Geneva, mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat pentru a sprijini Libia în urma inundațiilor majore care au cauzat mii de victime.

Câteva state membre ale UE – până în prezent Germania, România și Finlanda – au oferit imediat o asistență substanțială prin intermediul mecanismului, sub forma unor articole pentru adăposturi, precum corturi, paturi de campanie și pături, 80 de generatoare, produse alimentare, precum și corturi spitalicești și rezervoare de apă. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este pregătit să coordoneze și alte oferte de asistență.

În plus, UE a deblocat o sumă inițială de 500 000 EUR ca finanțare umanitară pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale populației din Libia afectate de impactul furtunii „Daniel”. Aceste fonduri vor fi canalizate prin intermediul partenerilor care își desfășoară activitatea pe teren, în vederea asigurării de materiale vitale, precum consumabile medicale, apă și articole sanitare, pentru răspunsul la inundațiile din estul Libiei.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început