Știri

InvestEU: EIF și UniCredit semnează acorduri pentru direcționarea a 1 miliard de euro către afacerile mici din șapte țări din Europa Centrală și de Est

  • EIF va oferi două garanții în valoare de aproximativ 370 de milioane de euro către UniCredit Group pentru a finanța investiții de aproximativ 1 miliard de euro realizate de afacerile mici din șapte țări din Europa Centrală și de Est.
  • Aceste acorduri au fost posibile cu sprijinul programului InvestEU. Se așteaptă ca până la 2.500 de afaceri mici și de dimensiuni medii să beneficieze de un acces mai extins la finanțare.
  • Acordurile EIF-UniCredit urmăresc să stimuleze finanțarea în domeniile sustenabilității, inovației, digitalizării, culturii, creativității, educației și investițiilor sociale.

Fondul European de Investiții (European Investment Fund – EIF), parte a Grupului BEI, furnizează Grupului UniCredit două garanții în valoare de 370 de milioane de euro pentru a stimula investițiile realizate de afacerile mici și mijlocii (IMM-uri) din șapte țări UE, inclusiv Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Tranzacțiile sunt susținute de InvestEU, programul de finanțare pe termen lung al Uniunii Europene pentru a susține investițiile durabile, inovația și crearea de locuri de muncă în Europa, care are ca scop mobilizarea a cel puțin 372 de miliarde de euro în investiții pentru prioritățile UE până în 2027.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început