Știri

Lansarea cererii de propuneri Erasmus+ pentru 2024 urmărește crearea a cel puțin 60 de alianțe ale universităților europene până la jumătatea anului 2024

Astăzi, 3 octombrie, Comisia lansează cea de a cincea cerere de propuneri Erasmus+ pentru a sprijini implementarea în continuare a inițiativei privind universitățile europene.

Scopul este de a se atinge obiectivul Strategiei europene pentru universități care vizează sporirea până la cel puțin 60 a numărului de alianțe ale universităților europene, reunind peste 500 de universități, până la jumătatea anului 2024. Cererea de propuneri se va încheia la 6 februarie 2024.

Această cerere de propuneri va sprijini o cooperare instituțională transnațională mai aprofundată între instituțiile de învățământ superior. Pot candida și alianțe noi. O noutate importantă prevăzută pentru acest an este oportunitatea de a înființa o comunitate de practică a universităților europene pentru a sprijini o cooperare mai strânsă. Se preconizează că aceasta va avea un impact asupra partajării rezultatelor și a bunelor practici ale alianțelor între ele și nu numai.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început