Evenimente

Lansarea Children`s Business School Ediția a IV-a și promovarea acțiunilor CEDNE 2016, destinate elevilor

Inițiativa „Școala de afaceri pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție, bucurându-se de succes în rândul elevilor și cadrelor didactice din Piatra Neamț, care au solicitat de fiecare dată transformarea acestui eveniment într-o tradiție anuală. Participarea la „Școala de afaceri” a reprezentat pentru elevi o experiență interesantă, instructivă și stimulantă, le-a deschis noi perspective și i-a ajutat să devină mai preocupați de viitorul lor profesional.

În vederea lansării ediției Children`s Business School 2016, Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a organizat întâlnirea de promovare a acțiunii CBS, în data de 23 martie 2016, la sediul central al ADR Nord-Est, din Piatra Neamț. La această întâlnire au fost prezenți 15 reprezentanți ai școlilor, liceelor și colegiilor naționale locale.

În cadrul evenimentului, a fost expusă misiunea și activitatea Centrului Europe Direct Nord-Est, în calitate de pol de informare europeană, au fost prezentate evenimentele CEDNE din anul 2015, precum și toate acțiunile programate pentru anul în curs, destinate mediului școlar din regiune, începând cu modulul Children`s Business School. Astfel, școlile și liceele sunt invitate anul acesta să se implice în următoarele acțiuni organizate de către Europe Direct Nord-Est:

 

  1. „Școala de afaceri pentru copii” – Ediția a IV-a

Acest modul de evenimente este adresat elevilor de cls. I-XII de la școlile și liceele din Piatra Neamț și va fi format din următoarele activități ce se vor desfășura la finele lunii mai 2016, după un program ce urmează a fi stabilit:

–       „Târgul de idei de afaceri”, oferă elevilor șansa de a-și expune și a concura cu proiectele lor de afaceri, în cadrul unui concurs cu public;

–       Program de instruire în antreprenoriat, dedicat câștigătorilor Târgului;

–       Vizită de studiu la Iași, cu destinațiile: Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT Ediția a VIII-a, Centrul de Sprijinire și Dezvoltare a Afacerilor IDEO.

 

  1. Campania de sensibilizare „Toleranța și fenomenul migraționist în Europa”

Campania va cuprinde patru evenimente, sub forma unor concursuri de dezbateri demostrative susținute de către elevi de liceu. Concursurile de dezbateri se vor desfășura în după un program ce urmează a fi stabilit, și vor avea următoarele teme:

–       „Migrația, provocarea secolului în Europa”;

–       „Criza imigranților. Drepturi, libertăți și obligații sociale”;

–       „Rolul Uniunii Europene în politica internațională”;

–       „Cum pot contribui imigranții la reconstrucția europeană”.

 

  1. Evenimentul EVRIKA MOBILE APPS CHALLENGE 2016

Prin acest concurs, tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani sunt invitați să dezvolte aplicații digitale inovative în educație, pentru modernizarea acestui sector în Romania și introducerea unor soluții de predare și evaluare care să asigure o adaptare a sistemului de învățământ la nevoile noii generații digitale. Competiția EVRIKA APPS MOBILE CHALLENGE va fi lansată cu ocazia Zilei Educației, pe 5 octombrie 2016, când va fi sărbătorită și „Ziua Centrelor EUROPE DIRECT”.

Prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene care vor fi adresate prin acțiunile din agenda anului curent sunt „Locuri de muncă, creștere, investiții”, „Educația”, „Migrația” și „Piața unică digitală”.

 

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început