Evenimente

Luna informării europene

EUROPE DIRECT Nord-Est celebrează 9 Mai Ziua Europei printr-o campanie de informare europeană, devenită o tradiție pentru comunitatea locală, denumită „Luna informării europene”, care se desfășoară în perioada 9.05.2023 – 9.06.2023.
ED Nord-Est a celebrat #9MaiZiuaEuropei în agora publică a orașului, de data aceasta, sub egida Anului European al Competențelor. Am dezbătut această temă, ne-am reamintit împreună tripla semnificație a zilei de 9 mai, am discutat despre importanța formării pe tot parcursul vieții.
Nu întâmplător, gazda aleasă a fost Biblioteca Județeană, sala denumită „cupola”, sediul lecturii și al studiului, desigur. Am ales acest locaș simbolic din dorința de a-i motiva pe cei mai tineri dintre noi să se reîntoarcă la bibliotecă, la citit, din convingerea că acest obicei este fundamental pentru formarea corectă și șanse crescute de reușită în viață. Desigur, lectura este în prim plan în Anul European al Competențelor, așa cum sunt și competențe cruciale, precum cea de a vorbi în public.
Pe ordinea de azi, primele clasate au fost valorile europene, care ne definesc și care ne permit să trăim într-o societate caracterizată prin pluralism, toleranță, justiție, solidaritate, nediscriminare și egalitate.
Până la urmă, starurile acestei sărbători de 9 mai sunt:
  • Pacea
  • Respectul pentru demnitatea umană
  • Libertatea
  • Democrația
  • Egalitatea
  • Statul de drept
  • Respectarea drepturilor omului, inclusiv cele ale minorităților
Suntem recunoscători pentru entuziasm, pentru momentele magice și pentru impromptu cu „Oda bucuriei”. Le mulțumim gazdelor noastre, doamnei Mihaela Mereuță, Manager Biblioteca Judeteana „G.T. Kirileanu” Neamţ, și invitaților, domnului Vasile Chiciu, Viceprimarul Comunei Tașca Primaria comunei Tasca și membru BELC, partener al rețelei „Construim Europa împreună cu autoritățile locale”; doamnei profesoare Elena Mitrea și clasei a IX-a de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț
🗣Speakerii ED Nord-Est: Alexandra Albu & Mihai Parfeni.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început