Evenimente

Luna informării europene 2024

De Ziua Europei și într-un cadru festiv, echipa EUROPE DIRECT Nord-Est a dat startul campaniei „Luna informării europene”, eveniment ce are loc în perioada 9 mai – 9 iunie 2024.

Cu sprijinul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț și al Centrului de Informare din cadrul bibliotecii, am creat o oportunitate valoroasă de a disemina informații specifice și publicații tematice, precum și de a construi un dialog cu cetățenii din Regiune, stimulând cetățenia activă. Timp de o lună, toți cei care trec pragul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț se vor putea bucura de un stand cu prezență constantă și interactivă, ce va disemina materiale informative și promoționale.

În contextul alegerilor europene din 2024, ce vor decide soarta a aproximativ 450 de milioane de cetățeni pentru următorii 5 ani, campania „Luna informării europene” pune la dispoziția viitorilor alegători (și nu numai) o serie de materiale care să îi ajute pe aceștia să înțeleagă mai bine ce este Uniunea Europeană, ce face aceasta pentru cetățenii săi și de ce este important să ne exercităm dreptul la vot. Iar cei care vor merge pentru prima dată la urne în perioada 6-9 iunie 2024, au la dispoziție materiale despre funcționarea sistemului electoral european, despre modul în care Uniunea Europeană ia decizii, dar și despre modalitățile în care tinerii își pot pune amprenta asupra viitorului Europei.

Ne bucurăm să putem duce mai departe acest eveniment devenit deja emblematic în comunitatea locală, dar și obiectivul asumat, acela de a crea un cadru de dialog dinamic și constant cu cetățenii din Regiune.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început