Evenimente

Luna informării europene

EUROPE DIRECT Nord-Est celebrează 9 Mai Ziua Europei printr-o campanie de informare europeană, devenită o tradiție pentru comunitatea locală, denumită „Luna informării europene”, care se desfășoară în perioada 9.05.2022 – 9.06.2022.

Începând cu anul 2019, centrul nostru activează anual, în această perioadă, punctul de informare deschis la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț. Cu ajutorul voluntarilor de la Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă”, animăm standul cu activități și materiale informative, disponibile în mod gratuit pentru vizitatorii bibliotecii. Materialele respective abordează teme generale și specifice, legate de Uniunea Europeană: orientările politice ale Comisiei Europene, în special „Pactul verde european” și „O Europă pregătită pentru era digitală”, și informații generale despre istorie, funcționare, instituții, politici, programe UE.

Campania „Luna informării europene” se desfășoară în colaborare cu Centrul de Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț, într-un efort comun de a promova o prezență unitară a platformei europene de rețele din Regiunea Nord-Est.

Mesajul EUROPE DIRECT Nord-Est în zi de sărbătoare, zi cu speranțe pentru pace și un viitor mai bun, Ziua Europei 2022:

De Ziua Europei, celebrăm faptul că ne putem bucura de beneficii, oportunități, libertăți și valori pe care, uneori, le considerăm un dat.

Să nu uităm că această stare de fapt, această uniune a fost construită cu trudă; să o prețuim pentru ceea ce este și pentru ceea ce ne oferă. În egală măsură, să avem curajul și să ne asumăm responsabilitatea de a contribui la perfecționarea ei, prin participarea activă la solidaritate în agora europeană. Este un moment oportun să ne amintim de valorile fundamentale ale Uniunii Europene:

⭐️Demnitate umană

⭐️Libertate

⭐️Democrație

⭐️Egalitate

⭐️Stat de drept

⭐️Drepturile omului

 

La mulți ani, Europa, la mulți ani nouă!

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început