Știri

Marea majoritate a europenilor consideră că promovarea sănătății mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătății fizice

În ajunul Zilei mondiale a sănătății mintale, un nou sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală arată că nouă din zece respondenți (89 %) consideră că promovarea sănătății mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătății fizice.

În același timp, mai puțin de jumătate dintre respondenți sunt de acord cu afirmația că persoanele cu probleme de sănătate mintală beneficiază de același nivel de îngrijire ca persoanele care suferă de o afecțiune fizică. În plus, aproape jumătate dintre respondenți (46 %) s-au confruntat în ultimele douăsprezece luni cu o problemă emoțională sau psihosocială, cum ar stările de depresie sau anxietate. Potrivit sondajului, mai mult de jumătate (54 %) dintre respondenții cu probleme de sănătate mintală nu au primit ajutor din partea unui profesionist. Aceste rezultate arată că este esențial să se continue eforturile depuse în domeniul sănătății mintale la nivelul UE.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început