Știri

Moldova primește fonduri suplimentare pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare și pentru dezvoltarea în continuare a culoarelor de solidaritate

Banca Europeană de Investiții a semnat astăzi, 15 decembrie, cu Republica Moldova un împrumut de 41,2 milioane EUR, destinat îmbunătățirii legăturilor de transport, precum și furnizării de beneficii economice pe termen lung pentru întreaga regiune. Acest împrumut va fi completat de un grant acordat de UE, în valoare de 12 milioane EUR.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Salut semnarea acestui împrumut care, împreună cu cele 12 milioane EUR acordate de Comisia Europeană, va duce la îmbunătățirea infrastructurii feroviare din Republica Moldova. Vor fi reabilitați aproximativ 128 de kilometri de cale ferată de pe axa nord-sud, ceea ce va genera beneficii deosebite pentru economia Republicii Moldova. De asemenea, proiectul va consolida culoarele de solidaritate, în cadrul cărora, pe coridorul Dunării, România și Republica Moldova sunt principalii actori, asigurând tranzitul a aproape 70 % din produsele care ies din Ucraina.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început