Știri

Monitorul educației și formării din 2021: raportul pentru România

Ieri, 9 decembrie, Comisia a prezentat Monitorul educației și formării din 2021, în cadrul celui de al 4-lea Summit european privind educația.

Raportul pentru România este disponibil aici

Ediția din 2021 pune în prim-plan „bunăstarea în educație”, monitorizează evoluțiile recente ale politicilor și oferă o imagine de ansamblu a modului în care statele membre vor utiliza Mecanismul de redresare și reziliență pentru a adapta și a consolida sistemele de educație și formare.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „În timpul pandemiei, măsurile de izolare, învățământul la distanță și contactele sociale limitate au creat o povară grea pentru elevi, studenți și profesori. Educația ar trebui să iasă din criză mai puternică. Bunăstarea trebuie plasată în centrul politicilor educaționale. Grija față de bunăstarea tuturor cursanților și a profesorilor lor este o condiție prealabilă pentru succesul educației și al învățării pe tot parcursul vieții.” 

Pandemia de COVID-19 a pus sub presiune bunăstarea și sănătatea mintală a multor copii și tineri. Dovezile arată, de asemenea, că bunăstarea afectează rezultatele educației și succesul învățării pe tot parcursul vieții.

În ultimii ani, statele membre s-au concentrat mai mult pe bunăstare în educație și s-au luat măsuri suplimentare în timpul pandemiei. Monitorul expune bunele practici ale statelor membre, prezentând abordări mai cuprinzătoare care sporesc bunăstarea în educație. De asemenea, acesta contribuie, în general, la identificarea domeniilor în care există lacune și a domeniilor în care sunt necesare măsuri de politică. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început