Știri

NextGenerationEU: punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență este în plină desfășurare

Comisia a adoptat ieri, 19 septembrie, cel de al doilea raport anual privind punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Comisia a adoptat ieri, 19 septembrie, cel de al doilea raport anual privind punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență (MRR), instrumentul de reformă și de investiții în valoare de 800 de miliarde EUR care ocupă un loc central în cadrul NextGenerationEU.

Raportul arată progresele înregistrate în cadrul MRR pentru a spori reziliența economică și socială a statelor membre și a pune în aplicare planul REPowerEU, răspunsul UE la dificultățile și perturbările de pe piața mondială a energiei cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Acesta evidențiază beneficiile acestui instrument unic bazat pe performanță, în cadrul căruia plata fondurilor UE este condiționată de îndeplinirea jaloanelor și a țintelor convenite care răspund provocărilor specifice ale statelor membre și priorităților UE. Raportul arată, de asemenea, că s-au înregistrat progrese majore în ceea ce privește transparența și protecția intereselor financiare ale UE.

Statele membre și toate părțile interesate relevante, împreună cu Parlamentul European și Consiliul, au colaborat îndeaproape pentru a obține aceste rezultate.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început