Știri

O echipă de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București câștigă concursul ImagineEU organizat de Comisia Europeană!

Trei echipe din Franța, Italia și România au fost onorate în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul central al Comisiei Europene.

Concursul de videoclipuri ImagineEU a făcut apel la tinerii europeni să exerseze ce înseamnă a fi un cetățean al UE activ. Participanții au fost invitați să se gândească la idei concrete care ar putea fi benefice cetățenilor din întreaga UE, reflectând esența Inițiativei cetățenești europene.  Concursul a stârnit mult interes din partea elevilor din întreaga UE: în total, au fost înscrise peste 400 de videoclipuri, cu elevi (din ultimii doi ani de învățământ secundar) din întreaga UE.

Una dintre cele trei echipe câștigătoare este alcătuită din 7 elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și propune „Platforma clubului de dezbatere rEUniON” – un mediu structurat destinat discuțiilor informate cu privire la Uniunea Europeană, promovând o înțelegere mai aprofundată a politicilor, provocărilor și impactului acesteia.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început