Știri

Omagiu adus curajului în jurnalism: s-a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru cea de a 30-a ediție a Premiului pentru Jurnalism „Lorenzo Natali”

Astăzi, 15 februarie, s-a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru Premiul pentru Jurnalism „Lorenzo Natali” (#NataliPrize), decernat de Uniunea Europeană. 

Premiul, care se află anul acesta la cea de a 30-a ediție a sa, îi recompensează pe jurnaliștii care abordează în reportajele lor teme precum inegalitatea, sărăcia, clima, educația, migrația, ocuparea forței de muncă, mediul digital, asistența medicală, pacea, democrația și drepturile omului.

Comisarul pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, a declarat: Premiul pentru Jurnalism „Lorenzo Natali” împlinește anul acesta 30 de ani de existență. Regresele democratice la care am asistat în timpul pandemiei, amenințările hibride, dezinformarea și restrângerea spațiului societății civile sunt fenomene îngrijorătoare, pe care jurnaliștii curajoși nu se tem să le abordeze. Astfel cum a demonstrat la Summitul pentru democrație din luna decembrie, UE este o susținătoare ferventă a libertăților fundamentale și a celor care apără aceste libertăți, asumându-și adeseori riscuri personale ridicate. Premiul pentru Jurnalism „Lorenzo Natali” este un simbol al sprijinului pe care îl arătăm față de cei care dau glas celor fără glas și care scot adevărul la lumină.

Condiții pentru depunerea candidaturilor

Jurnaliștii pot transmite reportajele cu care candidează în format scris, audio sau video la una dintre următoarele trei categorii:

  • Marele Premiu: pentru reportaje publicate de o instituție de presă cu sediul în una dintre țările partenere ale Uniunii Europene.
  • Premiul Europa: pentru reportaje publicate de o instituție de presă cu sediul în Uniunea Europeană.
  • Premiul pentru cel mai bun reportaj al unui tânăr jurnalist: pentru reportaje realizate de jurnaliști cu vârsta sub 30 de ani, publicate de o instituție de presă cu sediul în Uniunea Europeană sau într-una din țările sale partenere.

Reportajele trebuie trimise online în una dintre cele cinci limbi acceptate (engleză, franceză, spaniolă, portugheză sau germană). Candidaturile pot fi depuse începând de astăzi, 15 februarie, până la 31 martie 2022, ora 23:59, ora Europei Centrale (CET). […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început