Știri

Operatorii de telecomunicații din UE și din Republica Moldova convin asupra reducerii tarifelor de roaming începând cu 1 ianuarie 2024

Comisia salută Declarația comună a operatorilor de telecomunicații din UE și din Republica Moldova privind reducerea tarifelor de roaming.

Declarația, facilitată de Comisie și de autoritățile moldovene, le va aduce beneficii atât cetățenilor, cât și întreprinderilor din statele membre ale UE, din Spațiul Economic European (SEE) și din Republica Moldova. Cetățenii care călătoresc între aceste țări se vor bucura în curând de tarife mai mici pentru apelurile de voce, date și mesajele de tip text. Aceștia vor putea rămâne mai ușor în contact cu prietenii și familia, iar întreprinderile vor beneficia, la rândul lor, de costuri reduse.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Salut călduros acordul de astăzi dintre operatorii de telefonie mobilă privind reducerea tarifelor pentru comunicațiile de date și de voce în roaming. Este un pas important care le va aduce beneficii atât cetățenilor, cât și întreprinderilor din UE și din Republica Moldova, și care ne apropie pe măsură ce Republica Moldova își continuă parcursul de țară candidată.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început