Evenimente

„Pactul meu ecologic” – concurs de desen și slogan

REGULAMENT

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, vă invită să participați la concursul online de desen și slogan, denumit Europe Goes Green „Pactul meu ecologic”, o inițiativă dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, din județul Neamț.

1. Context și obiective

Evenimentul are ca obiectiv educația ecologică și stimularea tinerilor în vederea adoptării unor practici ecologice, în viața de zi cu zi, pornind de la prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene pentru perioada 2019 – 2024, și anume „Un Pact ecologic european”, transpusă în măsuri menite să contribuie la un viitor sustenabil și la transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Astfel, lansăm provocarea către elevii din ciclul gimnazial (cls. V – VIII) și liceal (cls. IX – XII), din județul Neamț, coordonați de către cadre didactice, să realizeze un desen sugestiv, însoțit obligatoriu de un slogan reprezentativ, în care se abordează tema protecția mediului înconjurător, importanța ecologiei în viața noastră; un stil de viață ecologic, prietenos cu mediul; impactul poluării asupra mediului înconjurător; cum contribuim la o Planetă mai sănătoasă, etc. Desenul se va realiza cu creioane, carioci sau acuarele; sloganul va apărea în cadrul desenului; desenul va fi fotografiat cu telefon mobil smart sau aparat foto, iar imaginea rezultată va fi înscrisă în concurs. Menționăm că imaginile slabe calitativ (rezoluție slabă, pixelate, care nu încadrează corespunzător desenul) nu vor fi acceptate în concurs.

 

2. Premii

Premiile vor consta în materiale promoționale inscripționate cu logo-ul Europe Direct Nord-Est. Menționăm că toți participanții, elevi și profesori, vor primi diplome de participare în format electronic, prin email.

Premiile se vor acorda pe baza popularității obținute pe pagina de Facebook. Menționăm că premiile se vor acorda în limita stocului disponibil. Vă rugăm regăsiți mai jos, la punctul 4, detalii despre acest aspect.

3. Calendar desfășurare

 

Data

Etapă

Perioada 18 – 26.02.2021

 

 

 

Înscrierea în concurs a desenului + slogan prin trimitere mesaj cu o fotografie a materialului respectiv + formular înscriere completat la adresa email europedirect@adrnordest.ro. Menționăm că sloganul trebuie să apară pe desen.

01.03.2021

Publicare pe pagina de Facebook a Europe Direct Nord-Est a materialelor înscrise în concurs.

Perioada 01 – 05.03.2021

Votarea materialelor publicate pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est, sub formă de postări individuale. Acestea vor fi votate de către vizitatorii paginii, pentru premiile publicului, prin „îmi place”, „comentează” și „distribuie”. Data limită în care publicul își poate exprima preferințele este 05.03.2021, ora 13.00.

Important: fiecare concurent este responsabil cu promovarea materialului propriu. Centrul Europe Direct Nord-Est se delimitează de orice acțiune de promovare. Clasamentul pentru premiul publicului se va face în funcție de indicatorul „impact” al postării.

08.03.2021

Publicarea pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est  și transmiterea prin email către profesorii coordonatori a rezultatelor concursului, respectiv:

Top premiile publicului – gimnaziu 

Top premiile publicului – liceu

 

4. Etape și condiții de participare:

Etapa I – Lansarea concursului în data de 17 februarie 2021

Etapa II – În mod individual, sub coordonarea unui cadru didactic, concurenții realizează un desen manual (cu creioane colorate, carioci, acuarele), pe care apare un slogan, prin care se exprimă tema concursului. Desenul respectiv este fotografiat cu ajutorul telefonului smart sau cu un aparat foto, iar imaginea rezultată va fi înscrisă în concurs. Coordonatorul va înscrie participanții individuali prin completarea și trimiterea formularului de înscriere către europedirect@adrnordest.ro, împreună cu materialul pentru concurs.

Perioadă înscriere materiale: 18 – 26.02.2021.

Notă: Participantul individual poate fi coordonat de un singur cadru didactic. Nu se admit în concurs proiecte fără avizarea unui cadru didactic, care coordonează întreg demersul.

 

Etapa III:

Premii: Materialele (desen + slogan) vor fi publicate pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est, sub formă de postări individuale. Acestea vor fi votate de către vizitatorii paginii, pentru premiile publicului, prin „îmi place”, „comentează” și „distribuie”. 

Data limită în care publicul își poate exprima preferințele este 05.03.2021, ora 13.00. 

Important: fiecare concurent este responsabil cu promovarea materialului propriu. Centrul Europe Direct Nord-Est se delimitează de orice acțiune de promovare.

 

Condiții pentru participarea la concurs:

–       Prin înscrierea la concurs, participanții recunosc că au citit, au înțeles și sunt de acord cu prezentul regulament. De asemenea, prin înscrierea în concurs, participanții sunt de acord cu publicarea pe pagina de facebook.com/CentrulEuropeDirectNordEst a materialele (desen + slogan), precum și a datelor necesare pentru buna desfășurare a activității: nume, prenume, clasa, școala, profesor coordonator în vederea atribuirii corecte a materialelor cu care s-au înscris.

–       După ce trimit e-mailul de înscriere, participanții vor primi un e-mail de confirmare. Numai din acel moment, aceștia sunt considerați ca fiind participanți la concurs.

–       Nu se percepe taxă de participare;

–       Toți participanții (elevi și cadre didactice) primesc diplome de participare.

De aici se poate descărca formularul de înscriere.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la email europedirect@adrnordest.ro

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început