Știri

Pactul pentru competențe a ajutat deja 2 milioane de persoane care beneficiază de activități de perfecționare și recalificare

Au fost publicate rezultatele sondajului anual despre Pactul pentru competențe 2022.

Pactul pentru competențe al UE a ajutat în mod semnificativ întreprinderile și lucrătorii din întreaga Europă la formarea competențelor. Potrivit sondajului, 2 milioane de persoane au beneficiat de activități de perfecționare și de recalificare în cadrul pactului. Au fost fie actualizate, fie dezvoltate15 500 de programe de formare, iar membrii pactului au investit 160 milioane EUR în inițiative legate de competențe.

Este vorba despre o contribuție importantă la Anul European al Competențelor.

Prin faptul că regrupează parteneri industriali, parteneri sociali, furnizori de educație și formare profesională, autorități publice, servicii de ocupare a forței de muncă și alte entități din diferite sectoare, Pactul pentru competențe promovează o abordare colectivă pentru soluționarea problemelor și reducerea deficiențelor în materie de dezvoltare a competențelor. Acest lucru este deosebit de relevant într-o lume a muncii aflată în schimbare rapidă și pentru tranziția verde și cea digitală. Peste 80 % dintre membrii pactului care au participat la sondaj apreciază sprijinul oferit de pact la asigurarea unor oferte concrete de formare pentru lucrătorii din întreaga Europă.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început