Știri

Pactul verde european: acord asupra unui nou act legislativ ambițios pentru instalarea unei infrastructuri suficiente pentru combustibili alternativi

Comisia salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul pentru a spori numărul stațiilor de reîncărcare electrică și de realimentare cu hidrogen accesibile public în special din cadrul principalelor coridoare și noduri de transport din toată Uniunea Europeană. Este un acord de referință care va permite tranziția către un transport cu emisii zero și va contribui la realizarea obiectivului nostru de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030.

Noul regulament privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi (AFIR) stabilește țintele obligatorii pentru instalarea infrastructurii de reîncărcare electrică și de realimentare cu hidrogen pentru sectorul rutier, pentru alimentarea cu energie electrică de la mal în porturile maritime și interioare și pentru alimentarea cu energie electrică a aeronavelor staționare. Punând la dispoziție, în întreaga UE, o infrastructură minimă de reîncărcare și realimentare, regulamentul va pune capăt preocupărilor consumatorilor legate de dificultatea de a reîncărca sau a realimenta un vehicul. Totodată, prin intermediul AFIR, reîncărcarea și realimentarea vor începe să fie ușor de realizat, în contextul unei transparențe depline a prețurilor, al unor opțiuni de plată comune minime și al unor informații coerente pentru clienții din întreaga UE.

 

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început