Știri

Pescuitul durabil: progrese în ceea ce privește refacerea stocurilor de pește, dar sunt necesare mai multe eforturi pentru a construi un sector rezilient

În același timp, sunt necesare mai multe eforturi pentru a asigura reziliența activităților de pescuit și îmbunătățirea continuă a stării stocurilor de pește. Comunicarea Comisiei se bazează pe evaluări științifice independente.

Comunicarea de astăzi, 14 iunie, prezintă orientările pentru propunerile Comisiei privind posibilitățile de pescuit pentru 2024 și inițiază un proces de consultare cu actorii interesați. Propunerile vor urmări să mențină stocurile care au atins deja niveluri sustenabile la aceste niveluri și să ajute alte stocuri de pește să se redreseze.

Îmbunătățiri în Atlanticul de Nord-Est, Marea Mediterană și Marea Neagră

Comunicarea arată că stocurile de pește din Atlanticul de Nord-Est se încadrează, în general, în intervale sănătoase, cea mai recentă evaluare indicând cele mai bune rezultate de până acum în materie de sustenabilitate. Un exemplu deosebit de pozitiv este Golful Biscaya, care, în cea mai recentă evaluare din 2021, a devenit prima zonă maritimă a UE în care nu există stocuri pescuite excesiv. Acest lucru dovedește că deciziile UE privind gestionarea durabilă a pescuitului dau rezultate.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început