Evenimente

Piatra Bike Trails – concurs de trasee pentru biciclete

Click > Regulament Piatra Bike Trails 2022

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est, cu sprijinul structurii gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, vă invită să participați la concursul online de trasee pentru bicicletă „Piatra Bike Trails”, o inițiativă dedicată amatorilor de ciclism din județul Neamț, în special tineri, cu vârsta minimă de 14 ani. 

Invităm publicul nemțean să ne trimită, pe adresa de email europedirect@adrnordest.rotrasee pentru bicicletă, în format digital, trasee care să poată fi parcurse pornind din Piatra Neamț.  Concursul se va derula în perioada 22 iulie – 5 septembrie 2022, cu mențiunea că termenele propuse în cadrul prezentului regulament se pot modifica în funcție de evoluția înscrierilor. Orice modificare va fi anunțată pe pagina de Facebook și pe website-ul centrului, unde veți găsi versiunea actualizată a prezentului regulament.

CONTEXT ȘI OBIECTIVE

Obiectivul inițiativei este stimularea preocupării pentru o viață activă și sănătoasă, care presupune și mișcare în aer liber. În plus, existența unor trasee de bicicletă bine documentate va îmbogăți oferta de activități sportive pentru comunitatea locală și pentru vizitatori. În acest sens, cu ajutorul contribuțiilor participanților la concurs, ne propunem să alcătuim un portofoliu digital cu trasee de bicicletă în zona Neamț, pe care îl vom prezenta publicului prin intermediul unei broșuri digitale. 

Prin tematica și publicul-țintă ales, evenimentul comunică prioritatea anuală „Anul European al Tineretului, 2022”, implicând viziunea, angajamentul și participarea tinerilor pentru a construi un viitor mai verde și mai digital pentru comunitatea locală și pentru întreaga Europă. Prin promovarea mobilității verzi și a activității în natură, tinerii sunt încurajați să devină actori ai schimbării pozitive, contribuind astfel la materializarea „Pactului verde european”. 

Pe fondul accesului mai redus la Internet și tehnologii, la un loc cu utilizarea restrânsă a Internetului la nivelul regiunii, ne confruntăm cu o populație tânără și adultă vulnerabilă, ce resimte nevoia stringentă de stimulare a alfabetizării digitale. În acest context, sprijinirea digitalizării, prin alcătuirea unui portofoliu digital cu trasee de bicicletă, reprezintă o componentă cheie în asigurarea tranziției digitale într-o „Europă pregătită pentru era digitală”, tranziție accelerată în „Anul European al Tineretului, 2022”, pe fondul preocupării tinerilor pentru a încorpora tehnologiile în viața de zi cu zi. 

Nu în ultimul rând, evenimentul este conectat cu prioritatea anuală „Anul European al Tineretului, 2022” pentru că încurajează sentimentul de apartenență al tinerilor la proiectul european, pentru a crește încrederea și implicarea acestora în conturarea viitorului verde și digital al Europei.

 

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început