Evenimente

Piatra Bike Trails

Piatra Bike Trails; Concurs online de trasee pentru bicicletă; 22 iulie – 30 septembrie 2022; participanți: 30 de persoane. Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est, cu sprijinul structurii gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a organizat, în perioada 22 iulie – 30 septembrie 2022, concursul online de trasee pentru bicicletă „Piatra Bike Trails”, o inițiativă dedicată amatorilor de ciclism din județul Neamț, în special tineri, cu vârsta minimă de 14 ani.

Pe parcursul derulării acestei inițiative, am colectat de la concurenți, în principal, adulți, trasee pentru bicicletă, în format digital, trasee care să poată fi parcurse pornind din Piatra Neamț. 

Obiectivul inițiativei este stimularea preocupării pentru o viață activă și sănătoasă, care presupune și mișcare în aer liber. În plus, existența unor trasee de bicicletă bine documentate va îmbogăți oferta de activități sportive pentru comunitatea locală și pentru vizitatori. În acest sens, cu ajutorul contribuțiilor participanților la concurs, ne propunem să alcătuim un portofoliu digital cu trasee de bicicletă în zona Neamț, pe care îl vom prezenta publicului prin intermediul unei broșuri digitale.

Prin tematica și publicul-țintă ales, evenimentul comunică prioritatea anuală „Anul European al Tineretului 2022”, implicând viziunea, angajamentul și participarea tinerilor pentru a construi un viitor mai verde și mai digital pentru comunitatea locală și pentru întreaga Europă. Prin promovarea mobilității verzi și a activității în natură, tinerii sunt încurajați să devină actori ai schimbării pozitive, contribuind astfel la materializarea „Pactului verde european”.

Pe fondul accesului mai redus la Internet și tehnologii, la un loc cu utilizarea restrânsă a Internetului la nivelul regiunii, ne confruntăm cu o populație tânără și adultă vulnerabilă, ce resimte nevoia stringentă de stimulare a alfabetizării digitale. În acest context, sprijinirea digitalizării, prin alcătuirea unui portofoliu digital cu trasee de bicicletă, reprezintă o componentă cheie în asigurarea tranziției digitale într-o „Europă pregătită pentru era digitală”, tranziție accelerată în „Anul European al Tineretului 2022”, pe fondul preocupării tinerilor pentru a încorpora tehnologiile în viața de zi cu zi.

Nu în ultimul rând, evenimentul se desfășoară sub egida „Anul European al Tineretului 2022” și stimulează sentimentul de apartenență al tinerilor la proiectul european, pentru a crește încrederea și implicarea acestora în conturarea viitorului verde și digital al Europei.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început