Știri

Poliția de frontieră și garda de coastă UE: 10.000 de angajați până în 2027

Eurodeputații au adoptat miercuri noi măsuri de consolidare a poliției de frontieră și a gărzii de coastă, pentru o mai bună protecție a granițelor externe ale UE. 

Modificările aduse Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă(Frontex), convenite deja cu miniștrii UE, vizează rezolvarea deficiențelor actuale și o abordare mai adecvată asupra nevoilor actuale în materie de securitate și migrație.

Un corp permanent de 10.000 de angajați până în 2027

Un nou corp permanent va fi înființat pentru a sprijini țările UE la fața locului în sarcinile de control la frontiere sau de returnare, precum și în lupta împotriva criminalității transfrontaliere. În 2021, personalul operațional va număra 5.000 de angajați, urmând ca până în 2027 corpul permanent să devina pe deplin operațional, cu 10.000 de angajați. Acesta va include, de asemenea, un grup de reacție rapidă pentru intervenții în situații de urgență.

Corpul permanent va fi alcătuit din agenți de frontieră și de coastă angajați de agenție, precum și din personal detașat în mod obligatoriu de către țările UE.

Informație preluată de la Parlamentul European.

Articole similare

Butonul înapoi la început