Știri

Politica antitrust: Comisia a decis să nu extindă exceptarea pe categorii de care beneficiază consorțiile de transport maritim de linie

Comisia Europeană a decis să nu prelungească aplicarea cadrului juridic al UE care exceptează consorțiile de transport maritim de linie de la normele antitrust ale UE (Regulamentul de exceptare pe categorii aplicabil consorțiilor, denumit în continuare „regulamentul”). Comisia a concluzionat că regulamentul nu mai promovează concurența în sectorul transportului maritim și, prin urmare, îl va lăsa să iasă din vigoare la 25 aprilie 2024.

Decizia de astăzi, 10 octombrie, a fost luată în urma unui proces de revizuire lansat în august 2022, care a presupus colectarea de date cu privire la funcționarea regulamentului începând din 2020, având în vedere faptul că acesta urmează iasă din vigoare la 25 aprilie 2024. În temeiul regulamentului, companiile de transport maritim, în anumite condiții, pot să încheie acorduri de cooperare pentru a furniza în comun servicii de transport de mărfuri, cunoscute și sub denumirea de „consorții”.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început