Știri

Politica de coeziune a UE: peste 1,5 milioane de proiecte finanțate de UE accesibile în cadrul unei noi platforme publice

Astăzi, 17 martie, Comisia a lansat „Kohesio”, o platformă publică online care reunește toate informațiile referitoare la peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre, finanțate, începând din 2014, din FEDR și FSE.

Platforma este disponibilă aici.

Astăzi, 17 martie, la începutul ediției cu numărul 8 a Forumului privind coeziunea, Comisia a lansat „Kohesio”, o platformă publică online care reunește toate informațiile referitoare la peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre, finanțate, începând din 2014, din Fondul european de dezvoltare regionalăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• (FEDR), Fondul de coeziuneCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentRO••• și Fondul social european (FSE). În premieră, se creează și se pune la dispoziția tuturor o platformă cuprinzătoare de date privind proiectele, care va fi disponibilă în toate limbile UE. Realizarea acestei platforme a necesitat o cooperare strânsă cu autoritățile de management din diferite state membre sau regiuni, întrucât proiectele de coeziune sunt gestionate de autoritățile naționale și regionale.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Kohesio oferă, în premieră, un set complet de informații necesare pentru a descoperi în ce mod contribuie politica de coeziune la consolidarea Uniunii noastre. Cu ajutorul Kohesio, politica de coeziune câștigă în deschidere și transparență. Cu doar câteva clicuri, oricine poate afla exact cum investește UE în regiunile și orașele noastre pentru a promova convergența și coeziunea economică, socială și teritorială. Acest nou instrument completează raportul privind coeziunea, care a fost publicat luna trecută, și platforma de date deschise privind coeziunea. Proiectele finanțate prin politica de coeziune nu vor avea secrete pentru nimeni!”

Stire preluata de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/politica-de-coeziune-ue-peste-15-milioane-de-proiecte-finantate-de-ue-accesibile-cadrul-unei-noi-2022-03-17_ro

 

 

Articole similare

Butonul înapoi la început