Știri

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, lansează dialogul strategic privind viitorul agriculturii UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat astăzi, 25 ianuarie, dialogul strategic privind viitorul agriculturii, un nou forum mandatat să modeleze o viziune comună asupra viitorului sistemului agricol și alimentar al UE.

Dialogul strategic, anunțat de președintă în discursul său din 2023 privind starea Uniunii, va aborda provocările și oportunitățile ridicate de participanții la dialog, cum ar fi un nivel de trai echitabil pentru fermieri și comunitățile rurale, sprijinirea agriculturii în limitele planetei noastre și ale ecosistemelor sale, exploatarea oportunităților uriașe oferite de cunoaștere și de inovarea tehnologică și promovarea unui viitor prosper pentru sistemul alimentar al UE într-o lume competitivă.

Profesorul Peter Strohschneider a fost numit președinte, pe baza experienței sale îndelungate, în special în calitate de președinte al „Comisiei pentru viitorul agriculturii” a guvernului federal german.

Dialogul strategic reunește principalele părți interesate din întregul lanț agroalimentar, inclusiv fermieri, cooperative, întreprinderi agroalimentare și comunități rurale; precum și organizații neguvernamentale și reprezentanți ai societății civile, instituții financiare și mediul academic. O serie de întâlniri tematice vor fi organizate după reuniunea de lansare, care va avea loc în prima jumătate a anului 2024.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început