Știri

Programul Orizont Europa oferă 608,6 milioane EUR pentru formarea doctoranzilor în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie

Comisia a anunțat astăzi, 29 mai, o nouă cerere de propuneri pentru rețele doctorale în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), care face parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont Europa.

Finanțarea în valoare de 608,6 milioane EUR va sprijini consorțiile de organizații pentru recrutarea și formarea de doctoranzi.

Cererea de propuneri face parte din sprijinul de 1,25 miliarde EUR pe care programul Orizont Europa îl va acorda anul acesta pentru cercetare în cadrul MSCA, anunțat în aprilie. Se preconizează că aceasta va finanța 160 de programe doctorale care acoperă mai multe domenii științifice, cu un puternic accent pe cooperarea interdisciplinară, internațională și intersectorială. Aceste doctorate vor oferi oportunități de locuri de muncă, de formare și de dezvoltare a competențelor unui număr de aproximativ 2 400 de cercetători, permițându-le să dobândească competențe legate de inovare și stimulându-le capacitatea de inserție profesională pe termen lung.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Prin intermediul rețelelor doctorale din cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, programul Orizont Europa sporește calitatea educației doctorale din Europa și din întreaga lume. Aceste rețele inovatoare le oferă cercetătorilor competențe transferabile, îmbogățindu-le oportunitățile de carieră și sporindu-le conexiunile internaționale. Încurajez organizațiile din toate sectoarele să depună cereri și să construiască parteneriate strategice pentru a atrage talentele de vârf din domeniul cercetării de care avem nevoie în Europa.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început