Știri

Promovarea IMM-urilor din Europa: Comisia oferă un nou ajutor pentru a stimula competitivitatea și reziliența IMM-urilor

Comisia a prezentat ieri, 12 septembrie, o serie de inițiative menite să răspundă nevoilor întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa în contextul economic actual.

IMM-urile, care reprezintă 99 % din întreprinderile din Europa, sunt vectori esențiali ai dublei tranziții verzi și digitale a Europei, însă continuă să se confrunte cu imprevizibilitatea și volatilitatea provocate de numeroasele crize din ultimii ani.

Comunicarea privind ajutorarea IMM-urilor, prezentată astăzi, propune noi măsuri care vor oferi ajutor pe termen scurt, vor stimula competitivitatea pe termen lung a IMM-urilor și vor consolida echitatea în mediul de afaceri la nivelul întregii piețe unice. Ca parte a acestor măsuri, Comisia publică astăzi, de asemenea, noi propuneri pentru un regulament privind combaterea întârzierii în efectuarea plăților în tranzacțiile comerciale și pentru o directivă privind instituirea unui sistem fiscal pentru IMM-uri bazat pe sediul social. Alte inițiative vizează stimularea în continuare a accesului IMM-urilor la finanțare, îmbunătățirea mediului de afaceri și sprijinirea creșterii IMM-urilor și a transformării lor în întreprinderi cu capitalizare medie pentru a-și valorifica întregul potențial economic.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început