Știri

Reuniunea extraordinară a miniștrilor transporturilor din G7 salută operațiunea maritimă a UE de protejare a securității maritime în Marea Roșie

Astăzi, 20 februarie, miniștrii transporturilor din G7 au condamnat cu fermitate atacurile comise de rebelii Houthi împotriva navelor comerciale și ale forțelor navale în Marea Roșie și în Golful Aden.

Miniștrii au subliniat că aceste acțiuni încalcă dreptul internațional, pun în pericol vieți nevinovate și amenință drepturile și libertățile de navigație. Ei au salutat operațiunea maritimă a UE „Aspides”, lansată luni, evidențiind importanța critică a securității maritime și a drepturilor și libertăților de navigație pentru asigurarea circulației neîntrerupte a produselor esențiale la nivel mondial.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Coordonarea sporită și schimbul de informații în timp util sunt esențiale pentru protejarea coridoarelor maritime, deoarece acestea reprezintă coloana vertebrală a lanțurilor de aprovizionare europene și mondiale. Prin operațiunea maritimă a UE Aspides și prin cooperarea strânsă din cadrul G7, luăm măsuri concrete pentru a facilita fluiditatea fluxurilor de transport de mărfuri și pentru a asigura siguranța navigatorilor și a navelor pe care lucrează aceștia.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început