Știri

Rutele de migrație: Comisia propune un nou plan de acțiune pentru ruta vest-mediteraneeană și cea atlantică

Comisia prezintă astăzi, 6 iunie, un plan de acțiune al UE privind ruta de migrație vest-mediteraneeană și cea atlantică.

În scrisoarea sa adresată Consiliul European din 20 martie 2023, președinta von der Leyen a reiterat colaborarea în curs a Comisiei cu statele membre cele mai vizate cu privire la planurile de acțiune pentru Mediterana de Vest și pentru Oceanul Atlantic. Acest plan de acțiune reprezintă, de asemenea, rezultatul direct al Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne din noiembrie 2022. În cadrul acestui consiliu, miniștrii s-au angajat să pună în aplicare Planul de acțiune al UE pentru zona centrală a Mării Mediterane, urmat de Planul de acțiune al UE privind Balcanii de Vest, și au aprobat elaborarea unor planuri de acțiune similare pentru principalele rute de migrație.

UE și-a consolidat parteneriatul cu principalele țări de origine și de tranzit de-a lungul rutei, în deplină coordonare cu statele sale membre în cadrul Echipei Europa. Măsurile întreprinse de UE, de statele membre și de partenerii internaționali au contribuit la scăderea considerabilă a numărului de sosiri ilegale. Cu toate acestea, nivelul fluxurilor migratorii rămâne ridicat. Acest lucru necesită o vigilență continuă și răspunsuri operaționale concrete, bazate pe cooperarea eficace existentă.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început