Evenimente

Sărbătorim 9 Mai – Ziua Europei printr-un concurs online, pentru elevi de gimnaziu și liceu

Dragi profesori și elevi, avem o provocare pentru voi!

Tema concursului

După cum știți, săptămâna aceasta vom sărbători 9 Mai – Ziua Europei, un moment important pentru toți locuitorii Uniunii Europene. Ne dorim să marcăm acest moment împreună, în mediul online, printr-un concurs cu tema „Europa post-pandemie: cum se va schimba viața mea după ieșirea din criză?”, prin care provocăm copiii și tinerii să reflecteze asupra felului în care vor fi afectate viețile lor în viitor, ca urmare a crizei actuale, și cum va arăta viitorul Europei după ieșirea din starea de urgență și alertă.

Tema se referă la descrierea viitorului nostru ca cetățeni europeni, în perioada în care vor fi eliminate restricțiile impuse de starea de urgență și, apoi, de starea de alertă, dar, cel mai probabil, se vor păstra anumite precauții, cum ar fi:

– purtatul măștii în spații publice și în transportul în comun; 

– distanța socială; 

– măsuri de igienă; 

– limitări referitoare la călătorii; 

– felul în care se vor organiza evenimente în familie sau publice, etc.

– cum vor fi afectate pe termen lung aspecte importante din viețile noastre: educația, evenimentele în familie sau publice (concerte, adunări de orice fel), călătorii, petrecerea timpului liber, etc.

– schimbări de atitudine și comportament;

Pornind de la sugestiile menționate, ne dorim ca tinerii să exprime propria viziune într-un mod cât mai creativ, personal și original.

Concursul va avea două secțiuni: desen/pictură și clip video

Participanții la această activitate sunt invitați să exprime viziunea lor pe tema propusă, sub forma unui desen/pictură sau clip video, în special în cazul elevilor de gimnaziu și liceu.  

Cine poate participa 

Concursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, elevi la cls. I – XII, la școli și licee din județul Neamț, aflați sub îndrumarea unui profesor coordonator.

Înscriere 

1. Elevi cls. V-VIII:

Elevii de cls. V-VIII se pot înscrie exclusiv prin intermediul profesorului responsabil, care va efectua înscrierea lor. Înscrierile se fac prin email, la adresa europedirect@adrnordest.ro; înscrierile se fac de către profesorul îndrumător. Acesta va solicita înscrierea elevilor printr-un email la adresa menționată, în care se specifică nume, email, clasa, școala pentru elevii care doresc să participe și numele profesorului responsabil. Se va specifica, de asemenea, secțiunea la care va participa fiecare elev (desen sau clip). 

 2. Elevi cls. IX-XII:

Elevii de cls. IX-XII se pot înscrie fie prin intermediul profesorului coordonator, fie trimițând ei înșiși materialele pentru concurs, dar cu acordul unui profesor. Înscrierea se face prin email la adresa europedirect@adrnordest.ro, în care se menționează secțiunea (desen sau clip), nume, email, clasa, școala și numele profesorului responsabil, indiferent cine efectuează înscrierea.

Desenele/picturile pot fi scanate sau fotografiate (folosind smartphone). Clipurile video se fac cu smartphone sau aparat foto/video, după caz.

Imaginile și clipurile se trimit la adresa de email de mai sus, sau dacă fișierele depășesc mărimea admisă, se poate folosi https://wetransfer.com , cu includerea datelor elevului și numelui profesorului coordonator. Vă recomandăm să vă asigurați că materialele sunt suficient de calitative (rezoluție bună, sonor acceptabil) pentru a putea fi postate online, pe Facebook, iar mesajul prin care se face înscrierea conține toate datele menționate mai sus. În caz contrar, acestea nu vor putea fi acceptate în concurs. Corespondența se va purta exclusiv între reprezentantul Europe Direct Nord-Est și profesorul coordonator. Sunteți înscris la concurs în momentul care veți primi email de confirmare a înscrierii. 

Desfășurare  și calendar concurs

Calendar concurs:

9.05 – 18.05.2020 În această perioadă, se trimit înscrierile. Menționăm că materialele acceptate în concurs se publică pe Facebook în momentul primirii și validării lor.

25.05.2020 – oprirea contorizării popularității materialelor înscrise în concurs, pe pagina de Facebook

26.05.2020 – anunțarea câștigătorilor prin intermediul paginii Facebook https://www.facebook.com/CentrulEuropeDirectNordEst/

Centrul Europe Direct Nord-Est va face o selecție a celor mai bune desene/clipuri, din cele primite și care întrunesc criteriile menționate, însoțite de datele participantului și menționarea profesorului coordonator. În pasul următor, materialele vor fi publicate pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Nord-Est, cu menționarea autorului, clasa, școala, profesor coordonator. În momentul postării unui material, va începe contorizarea popularității sale, iar pe 25.05.2020, contorizarea aprecierilor și a distribuirilor se va opri. 

Premii

Toți participanții care respectă cerințele menționate mai sus vor fi recompensați cu materiale promoționale surpriză, marca Europe Direct Nord-Est, ce urmează a fi înmânate profesorului coordonator, în momentul în care acest lucru va fi permis în condiții de siguranță. Responsabilitatea distribuirii ulterioare, în condiții de siguranță, către elevi a premiilor primite va reveni exclusiv profesorului coordonator, care a efectuat înscrierea în concurs.

Toți participanții și profesorii coordonatori vor primi diplome care să ateste participarea la activitatea menționată. Acestea vor fi distribuite în format electronic în primă fază și în format fizic ulterior, în momentul în care acest lucru va fi posibil, în condiții de siguranță.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm trimiteți un mesaj la europedirect@adrnordest.ro.

Vă așteptăm cu drag la concurs și vă dorim mult succes!

 

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început