Evenimente

Școala de afaceri pentru copii, ediția a VI-a 2018 – II. Târgul Ideilor de Afaceri

Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a organizat ediția a VI-a a modulului de evenimente Școala de afaceri pentru copii. Startul s-a dat cu evenimentul-concurs, Târgul Ideilor de Afaceri, pe 22.05, la Rubik Hub. În cadrul acestui eveniment, 70 de elevi de gimnaziu și liceu au prezentat proiecte de afaceri inventive și diverse, concurând pentru șansa de a fi admiși la etapele următoare.

Juriul concursului a fost format din doamna Silvia Apostol, consilier superior la Instituția Prefectului, județul Neamț; doamna Olena Munteanu, consilier EURES în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț; doamna Liliana Baicu, coordonator punct de lucru Enterprise Europe Network, în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și doamna Roxana Pintilescu, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est și coordonator al Centrului Europe Direct Nord-Est.

Afaceri cu tabere tematice, combustibili din materie vegetală reciclată, pentru centrale termice; grădini comunitare pe acoperiș, în zona urbană; ferme de animale, aplicații pe diferite domenii sunt doar câteva din proiectele prezentate în concurs. Autorii acestor proiecte au vârste cuprinse între 11 – 17 ani și sunt elevi la 11 școli și licee din Piatra Neamț și un liceu din Bicaz. Astfel, concurenții prezenți la Târgul Ideilor de Afaceri sunt elevi la școlile gimnaziale nr. 2, 3, 5, 11 și „Daniela Cuciuc”, dar și la Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național de Informatică, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împarați Constantin și Elena”, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra Neamț și Liceul „Carol I” din Bicaz.

Postare Facebook CEDNE

Postare Facebook CEDNE

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început