Evenimente

Sesiune online de informare europeană „Pro Rareș, Pro Europa”

Astfel de ocazii ne amintesc de normalitate: vineri, 23 octombrie, am avut onoarea de a fi invitați la ora online de istorie, la Colegiul Național „Petru Rareș”, din Piatra Neamț, alături de doamna profesoară Dorina-Luminița Drexler, coordonator al proiectului educativ „Pro Rareș – Pro Europa”, în cadrul inițiativei T4E, și elevii clasei a XI-a. Colegiul participă, prin intermediul doamnei profesoare Drexler, la inițiativa Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, la proiectul „Profesori 4 Europa: Crearea unei agore pentru cultura democratică – T4E”. Acest proiect presupune o serie de activități și colaborări menite să promoveze valorile culturii democratice europene și să întărească percepția pozitivă asupra Uniunii Europene, în rândul tinerilor, cadrelor didactice și al publicului larg.

Am profitat de această ocazie pentru a discuta despre rolul și activitatea Centrului Europe Direct Nord-Est și al structurii sale gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, despre valorile cetățeniei europene și beneficiile care decurg din statutul de cetățean european, precum libertarea de a locui și a călători în orice stat comunitar; posibilitatea de a studia, de a urma un stagiu și de a lucra oriunde în UE; libera circulație a mărfurilor, a serviciilor și a capitalurilor în UE; asistența medicală și siguranța pe întreg teritoriul UE; garantarea drepturilor consumatorilor; telecomunicațiile de calitate și, desigur, fondurile europene în regiunea noastră. De asemenea, ne-am bucurat să putem contribui cu publicații tematice, furnizate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, și materiale promoționale la crearea secțiunii „Pro Europa”, în cadrul bibliotecii colegiului, secțiune pe care ne-o dorim permanentă.

Ne bucură inițiativa Colegiului Național „Petru Rareș” și preocuparea pentru informarea și implicarea elevilor săi în dezbateri pe tema cetățeniei europene și vom continua să ne oferim sprijinul în vederea succesului unei misiuni comune. Astfel de intervenții și colaborări fac parte din eforturile noastre pentru a crea o sferă publică de dezbatere europeană și a asigura legătura constantă cu publicul nostru, prin parteneriate solide cu toți actorii interesați.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început