Știri

Sondajul Eurobarometru arată percepții pozitive cu privire la economie și la calitatea vieții în regiunile UE

Comisia a publicat astăzi, 25 martie, un sondaj Eurobarometru Flash realizat la nivel regional, care arată că cetățenii UE au o opinie pozitivă în ceea ce privește situația economică și calitatea vieții din regiunile lor.

Peste opt din zece europeni (82 %) afirmă că, în regiunile lor, calitatea vieții este bună. În același timp, 65 % dintre europeni declară că situația actuală a economiei din regiunile lor este bună.

Ca tendință generală, europenii consideră că cele mai importante probleme cu care se confruntă regiunile lor în prezent sunt costul vieții (31 %), situația economică și șomajul (26 %) și sănătatea (26 %). Acestea sunt urmate de locuințe (20 %), de mediu și schimbările climatice (19 %) și de sistemul educațional (18 %).

În același timp, ei identifică economia, justiția socială și locurile de muncă (29 %) ca fiind una dintre cele mai importante dimensiuni ale viitorului Europei, urmate de schimbările climatice și de mediu (24 %), de educație, cultură, tineret și sport (24 %), de democrație, valori, drepturi și de statul de drept (21 %), de sănătate (21 %), de securitate și apărare UE (20 %) și, în fine, de migrație (19 %).

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început