Știri

Ucraina: UE își intensifică asistența prin intermediul centrelor logistice de urgență și al rezervei rescEU

Pe măsură ce nevoile cresc exponențial, în Ucraina va fi mobilizată asistență suplimentară din stocurile medicale rescEUCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• găzduite de Germania, Ungaria și Țările de Jos.

Sprijinul rescEU include ventilatoare pulmonare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen.

În plus, astfel cum a anunțat președinta von der Leyen, Comisia Europeană a înființat centre logistice de protecție civilă în Polonia, iar altele sunt în curs de înființare în România și Slovacia, pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei cât mai curând posibil.

Aceste centre vor contribui la direcționarea asistenței furnizate din 27 de țări europene prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UECăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••. De asemenea, UE continuă să sprijine țările învecinate care au primit deja peste un milion de persoane strămutate din Ucraina. Grecia, Austria și Germania au oferit Slovaciei măști, dezinfectanți și așternuturi, corturi și îmbrăcăminte.

Stire preluata de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/ucraina-ue-isi-intensifica-asistenta-prin-intermediul-centrelor-logistice-de-urgenta-si-al-rezervei-2022-03-04_ro

 

Articole similare

Butonul înapoi la început