Știri

UE abordează problema „capcanei dezvoltării talentelor” prin lansarea unei noi cereri de exprimare a interesului adresate regiunilor

UE abordează problema „capcanei dezvoltării talentelor” prin lansarea unei noi cereri de exprimare a interesului adresate regiunilor, pentru ca acestea să valorifice talentele existente.

Comisia va oferi asistență tehnică unui număr de 10 regiuni ale UE pentru a le ajuta să atragă, să păstreze și să dezvolte talente. Pentru a selecta aceste regiuni, Comisia a lansat o cerere de exprimare a interesului vizând regiunile care sunt afectate în prezent de plecarea unei populații mai tinere.

Aceste plecări conduc la o scădere a populației în vârstă de muncă, la un număr scăzut de absolvenți de studii universitare și de învățământ superior și la dificultăți în păstrarea talentelor – o combinație cunoscută sub denumirea de „capcana dezvoltării talentelor”.

Întrucât mai multe state membre continuă să se confrunte cu aceste provocări, cererea de exprimare a interesului vizează 36 de regiuni din 11 state membre (Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia și Spania) care se confruntă cu o emigrare semnificativă a populației lor cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani. Cele 36 de regiuni au fost selectate pe baza ratei lor medii anuale de migrație a populației cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început