Știri

UE acordă Ucrainei asistență de urgență în materie de protecție civilă

În urma unei solicitări de asistență de urgență din partea guvernului Ucrainei, având în vedere amenințarea unei noi escaladări a situației, Comisia Europeană coordonează livrarea de bunuri esențiale pentru a sprijini populația civilă, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. Scopul este acela de a sprijini Ucraina în eforturile sale de pregătire pentru toate scenariile posibile.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „UE este pe deplin solidară cu populația ucraineană, inclusiv prin sprijin concret. De îndată ce Ucraina ne-a solicitat asistență, am depus eforturi neîntârziate pentru a ajuta autoritățile. Va ajunge foarte curând la destinație asistența imediată în materie de protecție civilă. Slovenia, România, Franța, Irlanda și Austria au făcut primele oferte și mă aștept ca și alte state membre ale UE să ofere asistență suplimentară în zilele următoare.”

Stire preluata de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/ue-acorda-ucrainei-asistenta-de-urgenta-materie-de-protectie-civila-2022-02-19_ro

 

 

Articole similare

Butonul înapoi la început