Știri

UE adoptă cel de al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei după doi ani de la declanșarea războiului său de agresiune împotriva Ucrainei

Comisia salută adoptarea de către Consiliu a celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

La doi ani de la invadarea brutală a Ucrainei de către Rusia, sprijinul UE pentru Ucraina și pentru poporul său se menține neatenuat. Europa este unită și hotărâtă să își apere în continuare valorile și principiile fondatoare.

Acest pachet se axează pe limitarea în continuare a accesului Rusiei la tehnologia militară, de exemplu limitarea accesului la drone, și pe înscrierea pe lista sancțiunilor a altor societăți și persoane implicate în efortul de război al Rusiei. Prin acest nou pachet, numărul de înscrieri pe listă a ajuns la peste 2 000, ceea ce reprezintă o lovitură uriașă dată armatei și apărării Rusiei.

Fiecare euro pe care Rusia nu reușește să pună mâna este un câștig. Trebuie, prin urmare, să rămânem vigilenți. Comisia va continua să sprijine statele membre pentru a asigura aplicarea eficace a măsurilor și pentru a colabora îndeaproape cu țările terțe pentru a aborda posibilele încercări de eludare.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început