Știri

UE finanțează proiecte în valoare de 5.1 milioane de euro pentru a sprijini libertatea și pluralismul mass-media

UE sprijină libertatea și pluralismul în sectorul mass-media prin furnizarea a 5.1 milioane de euro pentru mai multe proiecte care încep în martie 2020. 

Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, a declarat: „Democrația nu poate funcționa fără mijloace de informare libere și independente. Jurnaliștii ar trebui să poată lucra fără teamă sau favoruri. Proiectele de astăzi reprezintă doar un început. Mai mult decât oricând, Comisia se angajează să contribuie la consolidarea libertății și pluralismului mass-media, care este un obiectiv-cheie al viitorului plan de acțiune pentru democrația europeană.” 

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, a adăugat: „Strategia de a contura viitorul digital al Europei, pe care am prezentat-o recent, reafirmă sprijinul de neclintit pentru sectorul media. Obiectivul nostru este de a spori competitivitatea și de a asigura accesul cetățenilor la conținut media de calitate, respectiv la pluralismul mijloacelor de informare în masă. ” 

Primul proiect, condus de Centrul European pentru Libertatea Presei și Media(link is external) se va concentra asupra instituirii unui mecanism de răspuns paneuropean în cazul încălcării libertății mass-media de a detecta, aborda și preveni încălcările potențiale din acest sector, precum și de a oferi asistență jurnaliștilor aflați în situații de risc.

Știre preluată de la Reprezentanța Comisiei Europene în România 

Articole similare

Butonul înapoi la început