Știri

UE iese din iarnă cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse diversificate de aprovizionare și cu un mix energetic mai nepoluant

Europa iese din cea de a doua iarnă de la invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse de aprovizionare diversificate și cu o pondere sporită a surselor de energie regenerabile.

La sfârșitul sezonului de încălzire de iarnă (31 martie), depozitele de gaz erau pline în proporție de peste 58 %. Aceste niveluri ridicate de stocare se datorează diversificării cu succes a surselor noastre de aprovizionare cu energie, eforturilor cetățenilor și ale întreprinderilor de a reduce cererea de gaz și investițiilor pe care le-am făcut în energia din surse regenerabile – cei trei piloni ai planului nostru REPowerEU.

Într-o declarație publicată astăzi, comisarul pentru energie Kadri Simson a spus: „În pofida multor temeri, am devenit mai puternici decât înainte, cu o securitate și o solidaritate energetică mai mari și cu un mix energetic mai nepoluant. Deși putem fi mândri de modul în care UE a gestionat criza energetică până în prezent, nu trebuie să ne culcăm pe lauri. Trebuie să ne sprijinim în continuare cetățenii și industria, precum și pe prietenii noștri ucraineni. Asigurarea securității și competitivității energetice a Europei, scăderea prețurilor și promovarea tranziției către o energie nepoluantă rămân o prioritate majoră.” 

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început