Știri

UE și Kenya încheie negocierile pentru un acord de parteneriat economic ambițios cu dispoziții stricte în materie de dezvoltare durabilă

UE și Kenya au anunțat astăzi, 19 iunie, încheierea politică a negocierilor pentru un acord de parteneriat economic (APE).

Acordul va stimula comerțul cu mărfuri și va crea noi oportunități economice, fiind însoțit de o cooperare specifică pentru a consolida dezvoltarea economică a Kenyei. Acordul de față este cel mai ambițios acord comercial al UE cu o țară în curs de dezvoltare în ceea ce privește dispozițiile în materie de dezvoltare durabilă, cum ar fi protecția climei și a mediului și drepturile fundamentale ale lucrătorilor.

Negocierile au fost încheiate în cadrul unei ceremonii oficiale la Nairobi de către vicepreședintele executiv al Comisiei Europene și comisarul pentru comerț Valdis Dombrovskis și secretarul de cabinet al Ministerului Investițiilor, Comerțului și Industriei din Kenya, Dl Moses Kuria, în prezența președintele Kenyei, Dr. William Samoei Ruto.

UE este prima destinație de export a Kenyei și al doilea partener comercial ca importanță. În 2022, valoarea schimburilor comerciale a totalizat 3,3 miliarde EUR, ceea ce reprezintă o creștere de 27 % față de 2018. APE va crea și mai multe oportunități pentru întreprinderile și exportatorii kenyeni, deoarece, în același timp, va deschide pe deplin piața UE pentru produsele kenyene și va stimula investițiile UE în Kenya datorită creșterii securității juridice și a stabilității.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început