Știri

UE și SUA își consolidează cooperarea în materie de siguranță pentru a preveni utilizarea materialelor radioactive în actele de terorism

Cu ocazia Conferinței internaționale privind siguranța nucleară (ICONS), Comisia și Administrația Națională pentru Siguranța Nucleară (NNSA) a Departamentului Energiei din Statele Unite au făcut o declarație comunăde îmbunătățire a siguranței surselor radioactive prin activități multilaterale de consolidare a capacităților.

Declarația comună subliniază necesitatea de a consolida siguranța pentru a preveni utilizarea acestor materiale în acte de terorism. Ea se bazează pe programele existente ale SUA și ale UE menite să consolideze capacitatea partenerilor interni și internaționali pentru siguranța surselor radioactive utilizate, depozitate și transportate. Declarația comună subliniază angajamentul UE și al SUA de a sprijini statele în ceea ce privește instituirea și menținerea regimurilor naționale de siguranță nucleară pentru materialele radioactive și sprijinirea rolului AIEA în facilitarea cooperării internaționale și în sporirea gradului de conștientizare cu privire la siguranța nucleară.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început